This site has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
and update your bookmarks.

Frequently asked interview questions - VIII

Eigth in the series of frequently asked interview questions

Question: 71. How would you react if I told you that your interview, so far, was TERRIBLE?
Answer: Never panic if you hear this question as the interviewer is just asking and not saying that it is terrible. He just tries to figure it out the way to react to criticism. No need to angry or show any kind of rigid attitude rather listen the question and response it calmly.

Question: 72. How did you handle challenges?
Answer: Point out a specific situation in which you do some extra thing to find out a solution for the problem. Even you can mention a situation in which you have to complete the task within a deadline and how you manage to submit the entire project before schedule.

Question: 73. What were your expectations for the job?
Answer: Interviewer wants to find out what you expected from your previous job and to what extent they met your expectation. Discuss honestly whether the position really workout for you or not but don't rely more on negative aspect. Also mention if you have gone through certain kind of training for improving yourself according to the job. Always focus on the job and not the company, co-workers or your supervisor.

Question: 74. What motivates you?
Answer: The interviewer is just trying to figure it out the key to your being successful in this particular kind of job. Here you should focus on your interest and what you liked most about this job. You may mention that new challenges while handling new projects and a thirst to learn something new motivate you to give your hundred percent to your job for both personal satisfaction as well as for the point of view of organization.

Question: 75. What was most / least rewarding?
Answer: This is one of the tricky question through which interviewer wants to find out things that you give prominence. The most important thing that do mention any responsibilities in the list of least rewarding that are going to be a part of this job. Always focus on things that are most rewarding and give prominence to positive value regardless of the question.

Question: 76. You would have admired someone for his or her work, what made you make him your role model?
Answer: This does not hold that much importance as far as interviewee is concerned but one can answer it in three different ways:
1st - I have no role model though there are several people that mostly admires for their work which they do with complete dedication.
2nd - Point out a list of very prominent personality and explain their positive values that makes you consider as your role model.
3rd - Even you can include any one of your close as your role model with explanation of his personality.

Question: 77. What sorts of decisions are most difficult for you?
Answer: The interviewer wants to find out whether you are hesitant or inclusive over important issues or not. One of the best answers can be that you are hesitant over an issue in which you have less knowledge. So trying to find out the best of information about the topic before coming into any final conclusion.

However, your answer should not reflect any weakness and try to point out any situation in which you have to make a decision without sufficient information. Also include in your answer that whenever you have to take a quick decision, you usually bank on your experience.

Question: 78. Tell us about a time when you had a personality clash with your co-worker or boss?
Answer: The main intention of the interviewer is to find out how comfortable you are in getting along with others or not. Also the interviewer tries to find out what kind of co-workers or boss you want to work with. While answering this question is a little diplomatic and try to evade the question with a soft answer.
Example: I have never face such situation and easily gotten along well with everyone I worked with.
If you have come across such situation, then fell free to talk about the arrogant boss or irresponsible co-workers you have had to deal with.
One can answer this question by distinguishing personality clash and clash of values but focus should be on work ethics. Talk about how your boss forced to do something unethical or how the irresponsibility of co-workers led to a conflict.

Question: 79. What qualities are essential to work in a team?
Answer: It depends on the position one is applying for, if job requires working long hour alone, and then you can say that you love to work alone. But if you have to work with others then no need to say that you are uncomfortable with people. The most important thing is to get along with others in the workplace while working on team project.

Question: 80. How would you handle rejection?
Answer: While answering this question one should not take it personally or get dejected. You should consider it as a part of job profile and take something positive out of it.

No comments: